Άγιον Όρος

Την τρίτη, ανατολικότερη και μαγευτικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής, τη χερσόνησο του Άθως, κατέχει σήμερα ολόκληρη η Αγιορείτικη πολιτεία. Είναι ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα, που είναι ολόκληρος αφιερωμένος στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού. Γι΄ αυτό και ονομάζεται Άγιον Όρος.

Η κάθε μονή προσφέρει με τη δική της ιστορία και πνευματικότητα στο μωσαϊκό της μοναστικής πολιτείας. Πρώτη στην τάξη μονή και παλαιότερη από όλες, χτισμένη από το 963μ.Χ., είναι η Μονή της Μεγίστης Λαύρας, ενώ στις σημαντικότερες συγκαταλέγονται η Μονή Βατοπεδίου και η Μονή Ιβήρων. Πρωτεύουσα και έδρα του ισόβιου, πνευματικού ηγέτη των μονών, εκλεγμένου από το σώμα των ηγουμένων, αποτελούν οι Καρυές.

Η μοναδική δίοδος για τον προσκυνητή που επιθυμεί να γευτεί από κοντά την θεϊκή αρμονία του Αγίου Όρους είναι διαμέσου της θάλασσας. Από το λιμάνι της Ουρανούπολης πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια προς τη Δάφνη, το γραφικό λιμένα του Όρους. Για την διαμονή σε κάποια από τις μονές θα πρέπει ο επισκέπτης να έχει προμηθευτεί το ειδικό διαμονητήριο από το αρμόδιο γραφείο στην Ουρανούπολη. Για τις γυναίκες και τους άντρες υπάρχει η δυνατότητα Κρουαζιέρας στα καταγάλανα νερά του Αγίου Όρους και Ξενάγηση στα μοναστήρια του σε ένα μαγευτικό τοπίο με παρέα τα δελφίνια!


Περισσότερα:

  • Κρουαζιέρα στο Άγιον Όρος
  • https://niriides-vrasna.gr/wp-content/uploads/2015/04/agionoros2.jpg
  • https://niriides-vrasna.gr/wp-content/uploads/2015/04/athos.jpg
  • https://niriides-vrasna.gr/wp-content/uploads/2015/04/monaxoi-agion-oros.jpg
  • https://niriides-vrasna.gr/wp-content/uploads/2015/04/moni-agion-oros.jpg
  • https://niriides-vrasna.gr/wp-content/uploads/2015/04/agionoros6.jpg
  • https://niriides-vrasna.gr/wp-content/uploads/2015/04/agionoros5.jpg
Μετάβαση στο περιεχόμενο